100à 150 g groene asperges of gebruik een pakje mini groene aspergesin stukken van 2 à 3 cm
1venkelin stukjes
120à 140 g gerookt forelhaasjein grove stukken verdeeld
1vel bladerdeegrond
3eieren
25clhalfvolle room
Olijfolie
Peper en zout
Handvol verse dillezachter of bieslook (of een mix van beiden), fijngehakt
Direct in je mandje bij
Instructies
erwarm je oven voor op 200 °C. Doe wat olijfolie in een stoofpot en stoof er de groene asperges samen met de venkel kort in aan. Kruid met peper en zout, 5 minuten zal volstaan.
Klop de eieren los in een mengkommetje, samen met de room. Doe er ook wat peper bij en meng er de dille en de bieslook door.
Bekleed je bakvorm met bakpapier en het bladerdeeg. Zorg dat je deeg een opstaande rand van 2 à 3 cm heeft. Ik gebruik hier meestal een springvorm voor.
Bedek het bladerdeeg met de groenten en de forel, overgiet met het eimengsel en bak zo'n 25 min. in je oven.
Notities
Veggie? Vervang de forel door gerookte tempeh, snijd die in stukjes, bak goudbruin in wat olijfolie en voeg toe aan de quiche. Ook fetakaas is lekker als vervanging.Nog een restje? Quiche als lunch is ook altijd een heerlijk idee! Ook lekker met wat simpele salade erbij. *Maak gerust een dubbele portie van deze quiche om in te vriezen.