4halve perziken op siroopuitgelekt en in dunne halve maantjes gesneden
1mango*in stukjes gesneden
300gkipfiletvan de dij
Peper en zout
Snuf paprikapoeder
Olijfolie of vetstof naar keuze
35gboter
1à 2 el currypoeder
35gbloem
3dlmelk
1/2de blokje kippenbouillon
3elgedroogde cranberries*eventueel te vervangen door rozijnen
Snuf kaneel
Direct in je mandje bij
Instructies
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kipfilets in plakjes en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Doe wat olijfolie (of andere vetstof) in een pan en bak de kippenreepjes in 5 minuten goudbruin.
Smelt voor de currysaus de boter in een steelpannetje samen met 1,5 el currypoeder. Voeg de bloem toe en roer los. Voeg de melk en het 1/2de bouillonblokje toe, breng al roerend zachtjes aan de kook tot de saus bindt. Laat nog 1 minuutje zachtjes al roerend pruttelen. Breng eventueel op smaak met extra currypoeder en peper.
Meng de rijst met de mango, cranberries en perzik en breng op smaak met currypoeder, kaneel, peper en zout.
Serveer de rijst met de plakjes kip en de zelfgemaakte currysaus. Smakelijk!
*
Notities
Wil je weten he je een mango best snijdt? Bekijk dan dit filmpje! Voor dit recept is de 2de manier de beste (vanaf 43 sec.)
*Veggie? Vervang de kip door vegetarische schnitzel, nuggets of gekruide tofureepjes.
*Geen tijd om zelf currysaus te maken? De pakjes currysaus van Knorr zijn ook heel lekker en de kant-en-klare currysaus in bokaaltjes van Devos Lemmens kan er ook heel goed mee door.
*Gedroogde cranberries zijn ook lekker als tussendoortje of eet ze met wat yoghurt en granola bij je ontbijt. Heb je rozijntjes in huis? Dan kan je die ook perfect gebruiken.