Verhit en flinke (!) scheut olijfolie in een stoofpot. Doe er de rode ui, paprika en de look bij. Kruid met peper, zout en 1 tl paprikapoeder en de tijm Laat de paprika’s ongeveer 20 minuten lang aanstoven en zacht worden met het deksel half op de pot. Roer af en toe tussendoor.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Maak intussen zelf de schnitzels. Leg de kalkoenlapjes tussen plasticfolie en sla tot dunne lapjes met een vleeshamertje of deegrol of houten plankje.
Verwijder de folie en kruid met peper en zout. Doe de bloem in een diep bord en voeg er wat peper en zout aan toe. Roer het ei los in een ander diep bord en doe ook het paneermeel in een derde diep bord. Doe het lookpoeder, 1 tl paprikapoeder en de kipkruiden bij het paneermeel en meng.
Haal de kalkoenlapjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Zorg ervoor dat de schnitzels goed bedekt zijn met paneermeel.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de schnitzels zo’n drie minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer de schnitzels met rijst en de paprika’s, werk eventueel af met wat verse peterselie.
Notities
Echt weinig tijd? Hoewel de schnitzel zelf maken echt lekker is en helemaal niet zoveel werk, kan je ook gewoon kant en klaar kalkoenschnitzel bij je slager te kopen.
*Veggie? Vervang de schnitzel dan door een vegetarische schnitzel.