Pel de ui en hak fijn. Draai balletjes van het gehakt. Verhit wat olijfolie in een stoofpan en fruit de ui glazig in zo’n 2 à 3 minuten. Leg nu de balletjes in de pot en bak ze aan de buitenkant mooi goudbruin gedurende ongeveer 5 minuutjes. Draai tussendoor eens om.
Schil de wortelen en hak in plakjes.
Haal de balletjes uit de pot als ze mooi aangekleurd zijn. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Doe de wortel in de pot en stoof zo’n 5 minuten aan. Voeg nu ook de stukjes kip toe. Kruid met wat peper, een snufje zout en de tijm. Laat 10 minuutjes garen onder deksel.
Voor de saus maken we eerst een roux. Smelt een klontje boter in steelpannetje en roer er de bloem door tot die is opgelost. Verkruimel er de bouillon over en voeg meteen al roerend 3 dl water toe. Breng roerend aan de kook en laat al roerend 1 minuutje zachtjes pruttelen.
Doe de balletjes en de wortelen terug in de pot en overgiet met de saus. Laat het geheel nog zo’n 10 minuten zachtjes verder garen.
Verwarm je oven voor op 200 °C en zet er de videetjes in tot ze warm en krokant zijn. Serveer de vol-au-vent met de videetjes. Smakelijk!
Notities
Veggie? Maak de saus met groentebouillon en maak de rest van het gerecht klaar met veggie balletjes. Volg de beschreven werkwijze, maar laat de kip weg.