Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot. Plet de stengel citroengras even met de achterkant van een groot mes en doe in de stoofpot, samen met de gember en de look. Stoof 1 minuut aan op een gemiddeld vuur. Voeg er nu ook het rundsstoofvlees aan toe, roer even om en kruid met wat peper, zout, 1 tl komijn en snuf kaneelpoeder. Roer om en laat even aanbakken.
Snijd intussen de stelen van de koriander en hak ze fijn. Doe bij het stoofvlees en roer om. Voeg een blokje rundsbouillon en 1 à 2 el rode currypasta toe, afhankelijk van hoe pittig je het gerecht graag wil hebben. Doe er ook de kokosmelk bij, samen met 1dl water. Roer even om en laat nu zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen.
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Maak het slaatje. Doe de yoghurt in een mengkom en doe er de gehalveerde kerstomaten en blokjes komkommer bij. Breng op smaak met peper, zout, sap van een halve citroen en wat fijngehakte koriander.
Werk de stoofpot af met wat koriander. Serveer samen met de rijst en het frisse slaatje. Smakelijk!
Notities
Veggie? Vervang het stoofvlees door seitan. Snijd in stukjes en bak krokant. Maak de saus apart en voeg er dan op het einde de seitan aan toe.